Η Προσέγγισή μας

Η προσέγγισή μας στην διδασκαλία του Ninjutsu είναι πολύπλευρη. Στόχος είναι η καλλιέργεια μαθητών με μαχητική γνώση, καλη φυσική κατάσταση, σωματική υγεία. Αυτό τους δίνει την δυνατοτήτα να εξασκούνται στην τέχνη για όλη τους την ζωή, ανεξάρτήτως της ηλικίας τους.

Bujinkan Ninjutsu Budo Taijutsu

Το Ninjutsu , με πολύ λίγα λόγια, είναι μια συλλογή από τεχνικές επιβίωσης σε αντίξοες συνθήκες και περιλαμβάνει τεχνικές μάχης άοπλες και με όπλα, αλλά και το ψυχολογικό υπόβαθρο να ανταπεξέλθεις σε αυτές τις συνθήκες με όποιο τρόπο είναι δυνατό.​

Τεχνική και Μαχητική Ικανότητα

Το μάθημα έχει ως βασικό στόχο την βελτίωση της μαχητικής ικανότητας. Η προπόνηση χωρίζεται σε πολλά μέρη τα οποία εξασκούνται σε διάφορα επίπεδα δυσκολίας.

Το μάθημα ξεκινάει με μια σειρά ασκήσεων για την απόκτηση ικανοτήτων που σχετίζονται με την κίνηση στον χώρο, την αποφυγή τραυματισμών σε πτώσεις, και την βελτίωση της μαχητικής αντίληψης και των αντανακλαστικών.

Η κλασική και για αιώνες δοκιμασμένη εκπαίδευση με την εφαρμογή kata σε ζευγάρια δεν λείπει από κανένα μάθημα καθώς είναι η βασική πηγή εξέλιξης της φυσικής και μηχανικής ανταπόκρισης στην μάχη, ώστε αυτή να εκτελείται με τεχνική αρτιότητα και αποτελεσματικότητα. Επίσης συμπεριλαμβάνεται randori (sparring) με διάφορους συνδυασμούς, που πηγάζουν από μαχητικά αθλήματα (box, παλή κ.ο.κ.), ή και από ρεαλιστικές συνθήκες μάχης, όπως για παράδειγμα με κάποιον δυνατότερο ή και με περισσότερους από έναν αντιπάλους, σε περιορισμένο χώρο κ.ο.κ.

Τα όπλα αποτελούν βασικό κομμάτι της τέχνης μας και διδάσκονται και ως οπλισμένος εναντίον οπλισμένου, αλλά και ως άοπλος εναντίον οπλισμένου. Μέσα σε αυτά συμπεριλαμβάνονται ken-jutsu, bo-jutsu, hanbo-jutsu, jo-justu, naginata-jutsu, yari-jutsu, kusari-jutsu, jutte-jutsu, tanto-jutsu, shurinken-jutsu.

Το τμήμα δεν χωρίζεται βάσει επιπέδου, καθώς οι μαχητικές ικανότητες βελτιώνονται πολύ πιο αρμονικά και λειτουργικά μέσα στην ομάδα όταν όλοι αντιμετωπίζονται σαν ίσοι στα μάτια του κάθε αθλητή.

To Ninjutsu είναι μια πολύπλευρη μαχητική τέχνη και το μάθημα δεν μπορεί να αναλυθεί μόνο με λόγια καθώς οι πολλές πτυχές του ανακαλύπτονται με την συνεχή τριβή.

Ενδυνάμωση & Φυσική Κατάσταση

Το μάθημα αυτό έχει τις ρίζες του στην φυσικοθεραπευτική αποκατάσταση. Συνδυάζει εργαλεία από διαφορετικές τεχνικές με στόχο την ενδυνάμωση. Σε αυτό βοηθούν το functional training , χορός, yoga, body-weight training, άρση βαρών, αερόβια και πλειομετρική προπόνηση.

Οι μονοαρθρικές ασκήσεις και η μυϊκή απομόνωση δίνουν την θέση τους στις λειτουργικές κινήσεις ολόκληρου του σώματος. Έτσι επιτυγχάνεται ενδυνάμωση, ευκινησία και ισορροπία. Κάθε προπόνηση συγκεντρώνεται στην επίτευξη δεξιοτήτων απαραίτητων για την εύρυθμη λειτουργία του μυοσκελετικού συστήματος. Εδώ δεν συγκεντρωνόμαστε σε αισθητικούς στόχους ή στα κιλά και τις επαναλήψεις των ασκήσεων.

Αυτή η προσέγγισή έχει ως αποτέλεσμα την ενδυνάμωση και τον καλό κινητικό έλεγχο. Δηλαδή, η ικανότητα κίνησης σε όλο το εύρος των αρθρώσεων με δύναμη και άνεση. Το μάθημα είναι διασκεδαστικό, ομαδικό και απευθύνεται σε όλα ανεξαιρέτως τα σώματα και τα επίπεδα.

Ισορροπία & Συγκέντρωση

Το μάθημα αυτό δανείζεται εργαλεία από τη Yoga και το Pilates για να προσφέρει στους αθλητές μας ισορροπία, συγκέντρωση, χαλάρωση, ευκινησία αλλα και αποκατάσταση από τραυματισμούς.

Η Yoga δεν χρειάζεται ειδικές συστάσεις. Η αρχαία ινδική παράδοση με την δυτική πλέον ερμηνεία έχει εξαπλωθεί διεθνώς χάρη στα πολυάριθμα οφέλη της για την σωματική και πνευματική υγεία. Με δυναμικές μεταβάσεις από στάση σε στάση, το σώμα αποκτά ισορροπία, δύναμη και ευκινησία. Σε συνδυασμό με τις ασκήσεις αναπνοής και συγκέντρωσης, το μάθημα προσφέρει ευεξία, αυτοπεποίθηση και χαλάρωση.

Το πρωί σε προετοιμάζει να υποδεχτείς τη μέρα σου με ηρεμία και ενέργεια. Το απόγευμα είναι ο ιδανικός τρόπος να αφήσεις τη μέρα πίσω σου και να φροντίσεις τον εαυτό σου. Τα μαθήματα είναι ομαδικά και απευθύνονται σε κάθε σώμα, κάθε ηλικία και κάθε επίπεδο.